lauantai 31. tammikuuta 2015

Peukaloita

Tuli päivänä muutamana suuri tarvis värjätä lankaa. Minäpä sitten kattilaan valkoista Fabelia ja punaista ja violettia värilientä. En oikein tiennyt mitä ajattelin saavani aikaan ja katselin kattilaa kauhulla epäillen saavani aikaan jotain kurjaa ruskeaa (mistä sitä tietää jos se punainen oliskin jotain oranssiin taittavaa), mutta kuivuttuaan väri olikin just eikä melkein. Semmoinen ihana viininpunainen.

sointuu kynsiin hienosti
Ja sitten, hyvin pian, tuli sellainen olo että tää lanka olisi oikein hyvä sormikkaina! Minähän aina lapasia neuloessani kiroilen kun peukalon tekeminen on niin inhottavaa, sulaa typeryyttä lähteä tekemään niitä peukaloita kahden sijaan kymmenen! Mutta lähdinpä kuitenkin. Ravelryn suosikeissa kutkutteli Knotty gloves, mutta epäilin että langan riittävyyden kanssa saattaisi tehdä tiukkaa, joten rupesin katselemaan muita malleja. Valinnassa oli sitten iso osa nimellä, vanhan tolkienistin sydän lämpenee aina kaikille Keski-Maa-henkisesti nimetyille malleille, ja metsähaltiasormikkaat olivat muutenkin nätit. Siispä puikoille!

Heti ensiksi jouduin laskutöihin, mähän neulon sukat kuudellakymmenellä silmukalla, joten 56 hanskoihin kuulosti vähän paljolta samalla lanka-puikko-yhdistelmällä. Onnistuin laskelmissa, lopputulos on mukavan napakka. Vähän muitakin muutoksia tein, kuviossa esimerkiksi käytin kierrettyjä silmukoita tavallisten oikeiden sijaan, sain vähän skarpimpaa jälkeä.

Ja ne sormet. Niitä nyhersin viikon kaikilla luennoilla, kunnes ne viimein kuorotreeneissä valmistuivat. Kaikki se poimiminen ja reikien välttely sormien väleissä oli kyllä kurjaa, mutta eivät nuo lopulta ihan niin kamalat olleet kuin kuvittelin, etenivät kivan nopeasti. En kyllä kauheasti ihastunutkaan, sukat on edelleen mieluisampaa neulottavaa. Ainakin jos ne ei ole Bexit (niistä lisää toisen kerran).

Wood Elves Gloves
itsevärjätty Drops Fabel
2,5mm
projektisivu: Silvan



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti