perjantai 2. elokuuta 2013

Terveisiä Tylypahkasta

Liityin keväällä Ravelryssa Harry Potter Knitting and Crochet House Cup -ryhmään. Jutun ideana on lyhyesti Potterien tupakisan hengessä tehdä käsitöitä ja kerätä pisteitä omalle tuvalle - pisteitä saa normaaleista oppiaineista, huipaukseen osallistumisesta sekä niiden-tutkintojen-joiden-suomenkielisiä-nimiä-en-muista suorittamisesta. Toissapäivänä päättyneellä kevätlukukaudella mm. käännytin nuoren Kalkaroksen hyvisten puolelle neulehuivilla ja tyynnyttelin ihmissutta ihanilla pitkillä sukilla.



House Cupin takia tein touko-heinäkuussa varmasti enemmän käsitöitä kuin mitä olisin muuten saanut aikaiseksi (vaikka yritin olla tekemättä mitään kauhean turhaa) ja erityisenä plussapuolena on ollut se että töiden esittelyyn on tullut vähän panostettua. Itse olen erityisesti pyrkinyt kehittymään valokuvauksen suhteen (mitä toki yritän ihan noin muutenkin), koska usein harmittaa kun varmasti hienosta neuleesta on räpsäisty epätarkka pokkarikuva keskellä yötä huonossa valossa eikä se tee työlle mitään oikeutta. Mutta myös tarinankerronnallisesti pääsee käyttämään mielikuvitusta, esimerkiksi heinäkuussa yksi loitsukurssin tehtävänannoista oli "Spin your way out of trouble by spinning your yarn and an excuse for why you are out of your bed at night!"

Ja House Cup on myös ihanan yhteisöllinen. Itse roikun Puuskupuhin oleskeluhuoneessa päivittäin, koska sieltä löytää neuvoja, vertaistukea ja muuten vain juttuseuraa, sekä inspiraatiota omia tulevia projekteja varten. Kaikki ihmiset ovat kauhean ystävällisiä, mikä on aina jotenkin hitusen yllättävää internetissä (t. kyynikko). Mulle itselleni myös sopii tällainen deadline-homma hyvin, nytkin mulla on syksylle suunnitteilla villatakki jota en varmasti saisi ikinä aikaiseksi aloittaa ilman pientä ulkoista kannustinta.

Että tää on se Potter-käsityöjuttu josta puhun joskus kuitenkin. Ja vinkvink, uusi lukukausi alkaa syyskuussa ja lajittelu tapahtuu joskus tämän kuun loppupuolella, mutta tässäkin kuussa on meneillään kaikennäköistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti