lauantai 10. marraskuuta 2012

Otetaanpa uusiksi

Vanhalle blogille ei ollut koskaan pahemmin asiaa, mutta ulkoasu oli nätti. Niinpä vanhat tekstit saivat mennä ja osoitekin meni uusiksi. Nyt luvassa on pitkään haaveilemani käsityöblogi! Luvassa ainakin neuleita ja kehruita, välillä ompeluksia ja toivottavasti joskus jotain muutakin.

Tarkempia postauksia on varmasti tulossa, mutta nyt on pakko palata jatkamaan tätä:

2 kommenttia:

  1. Minäkin haluaisin oppia kehräämään. Ihan rukilla :) Löytyisi oma rukkikin, tosin, epäilen että siitä puuttuu jotain. On miehen isoäidin vanha jo nuoruusvuosilta ja se pitäisikin ensin kunnostaa ennen kuin sitä voi alkaa käyttämään. Pitää mennä Tallipihalle muutaman viikon päästä kun siellä on työnäytös kehräämisestä :)

    -Lilli-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kehrääminen on tosi kivaa (ja koukuttavaa)! Mä kävin kokeilemassa yhtä vanhaa rukkia muutama viikko sitten ja joku suvun perintörukeista varmasti joutaisi minulle ja mielelläni sellaisen ottaisin, mutta ei toistaiseksi oikein ole tilaa.

      Rukin käytön oppi helposti ainakin kun oli jo värttinällä päässyt jyvälle touhusta. Värttinän kanssa on vähemmän "ylimääräistä" huomioitavaa, ei tarvitse polkea eikä miettiä säätöjä ja vauhtikin on helppo pitää tarpeeksi hitaana, joten sillä on ehkä helpompi aloittaa, mutta varmasti suoraan rukillakin opettelu onnistuu.

      Käspaikan sivuilla on hyvät lyhykäiset perustiedot, kirjastosta kannattaa metsästää Tuulia Salmelan Kehrääjän käsikirjaa ja Ravelryn suomalaiset kehrääjät neuvovat melkeinpä minkä asian kanssa vaan :)

      Poista