sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Neonraitaa

Vähän aikaa sitten törmäsin sattumalta Ravelryssa tämän postauksen ekoihin sukkiin. Tuo pinkki Fluormania oli rakkautta ensisilmäyksellä, ja ihan pakkohan sitä oli saada. Ilmeisesti harmaaraitaiset neonsukat olivat joku viime talven muotivillitys, joten tapani mukaan olen trendeistä jäljessä, mutta eipä se mitään. Lankatilausta tehdessäni iski joku mielenhäiriö ja pinkki-violetin lisäksi ostoskoriin päätyi myös muita värejä (joista sentään onneksi yksi kerä meni kaverille). Ja koska toisinaan toimin todella loogisesti, ensimmäisenä puikoille pääsi keltaisensekainen kummajainen. Ja samantien halusivat kasvaa polvimittaan ja toimia testialustana uudenlaiselle kantapäälle. En koskaan ole tehnyt muita kuin lappukantapäitä, mutta tätä tulee varmasti kokeiltua toistekin.


malli: oma 60 s kärjestä ylös // neonit
puikot: 2,5 mm
lanka: Regia Fluormania Color 68 g & Hjertegarn Sock 4 38 g

Ensimmäinen sukka oli aikamoinen murheenkryyni - koska en hirveästi tykkää magic loopista (enkä omista tarpeeksi ohuita pyöröjä), aloitin sitten sukkapuikoilla kärjestä, mikä oli himpun verran haastavaa. Neuloin puolet kärjestä ja totesin lisäysten näyttävän rumilta, siis purkamaan. Seuraava purkutuomio odotti kun jalkaterä oli jo varsin pitkällä, totesin että en sittenkään kestä hyppyä värien vaihtumiskohdassa. Opettelin piilottamaan ongelmakohdan nostotekniikalla ja jatkoin matkaa. Mutta vielä ei selvitty kommelluksitta: ensimmäistä kertaa kokeilemani Sweet Tomato Heel onnistui muuten ihan nätisti ensiyrittämällä, mutta totesin että en sittenkään voi elää itseni kanssa jos jätän kantapään vahvistamatta. Joten uusiksi. Varteen tein muutaman lisäyksen mutta niidenkään sijoittelu ei ollut ihan Strömsö-laatua, mutta siinä vaiheessa olin jo niin kyllästynyt purkamiseen että annoin olla.

Aika kivat sukat sain kuitenkin, vaikka värit eivät todellakaan ole selkeintä minua. Nyt on niin pitkä lista tilaustöitä odottamassa että saa nähdä koska ehdin siitä ihqupinkistä neuloa yhtään mitään, mutta jospa vielä tänä talvena.

maanantai 15. syyskuuta 2014

Syksyn eka valmis

Värjäsin joskus keväällä yhden villa/silkkitopsin. Kesällä en ollutkaan rukin luona, joten into päästä kehräämään oli aika kova. Jännitti kuitenkin, en ollut aiemmin kehrännyt silkkisekoitetta, ja koen jonkinlaista tuskaa aina uusia projekteja aloittaessani (siis esim. kun kaivan stashista jonkun langan ja mietin mitä siitä tulisi, eri asia jos ostan lankaa/kuitua jotain tiettyä juttua varten) - materiaalin rajattomista mahdollisuuksista on pakko luopua ja päättää jotain.


Mutta kyllähän se sitten langaksi muuttui. Yritin vaihtelevalla menestyksellä harjoitella pitkävetoa taitteelta ja vähän sellainen sekatekniikkalanka on tuloksena, mutta ihan hyvältä näyttää toistaiseksi.

vyyhtiessä laskettu n. 480m/100g, mutta katsoin telkkaria samalla :P

Nyt lanka on tuolla kuivumassa ja mulla suuren pähkäilyn aiheena että mitä siitä tekisi. Tiiän että haluan huivin ja tiiän suunnilleen minkätyyppisen huivin (sivusuuntaan neulottu, ei liian "kolmio" mutta ei liian kapeakaan, lyhennetyillä kerroksilla muotoilu ei haittaisi), mutta Ravelryssa ei nyt osu tulemaan vastaan sitä oikeaa. Jossain vaiheessa ajattelin Nymphalideaa, mutta siihenhän on nyt ihan liikaa metrejä jos en ala soveltamaan. Kehräsin siis tuon topsin jakamalla puoliksi ja menemällä päästä päähän, eli langassa on kolme piiiitkää väriblokkia. Olis kiva saada ne kaikki mukaan työhön. Muutama muukin idea nyt on ohjehakua tuijotellessa syntynyt, mutta vaikea on päättää. Sama ahdistus iskee kuin edellä, saa nähdä miten käy.